miércoles, 9 de febrero de 2011

Altres Materials



En alguns casos necessitem combinar les propietats de diversos tipus de materials en un de sol, i per això es fan servir materials compostos. Un exemple de material compost és el tetrabrick, que està format per capes de material plàstic, cartró i alumini. El plàstic fa que sigui impermeable, elcartró aporta resistència i aïllament i l'alumini conserva els aliments perquè no deixa passar la llum.


L'aglomerat i el contraplacat són materials compostos que farem servir al taller. Es fabriquen ambcola, a partir de làmines (contraplacat) o d'encenalls i restes de fusta (aglomerat).


També hi ha fibres d'origen mineral, com ara la fibra de vidre, que aporta resistència a algunsplàstics i dóna lloc a materials molt resistents i lleugers que es fan servir per fabricar raquetes i bicicletes.


La fibra òptica és el material de les telecomunicacions del segle XXI, perquè pot transmetre molta més informació i més ràpidament que el cable de coure. És un fil del gruix d'un cabell format per dos vidres diferents d'una gran puresa. L'un conté l'altre.


La goma d'enganxar termofusible és molt útil al taller de tecnologia. Es tracta d'un material adhesiu que s'aplica escalfant-lo amb una eina anomenada pistola.

No hay comentarios:

Publicar un comentario